Hovedretter, Sandwicher og wraps, Seitan, Seitanpålegg

Philadelphia cheese steak-sandwiches

En klassiker fra Statene, dog ikke det mest veganske navnet. The vegan zombie, som står bak denne fantastiske oppskriften, kaller den «The no killy Philly«. Min mann, som er min verste matkritiker (han skryter mye da), ga tommelen opp for denne og spiste to store baguetter og maser om å snart ha dem igjen. At det blir godkjent av ham, forteller mye! Disse er bare knallgode! Vi har bestemt oss for å lage opp en stor batch i et familieselskap på lørdag, spent på om gjestene vil like dem.

Seitanen er jo tidkrevende, så den bør man ha laget på forhånd. Jeg elsker den seitanen og har alltid minst én «stek» liggende i kjøleskapet. Da er det bare å skjære av det man trenger til det man måtte ha lyst på, enten det er biffsnadder, brødskiver med godt pålegg eller disse baguettene.

Ingredienser:

 • En god bit hjemmelaget «roastbeef-seitan«, skåret i så tynne skiver som mulig
 • 1/2 stor grønn paprika
 • 1/2 løk
 • Noen skjeer vegansk ostesaus
 • Veganese (jeg bruker denne)
 • Litt Tabasco om ønskelig (vi elsker det her i huset)
 • 3-4 porsjonsbaguetter, ikke frosne (Ica sine er perfekte i størrelsen, ikke for store og ikke for små)

Fremgangsmåte:
Skjær seitanskivene i strimler. Skjær paprikaen i biter og løken i ringer. Stek alt sammen i en stekepanne med olje til løken er litt myk, ca. 6-7 minutter. Jeg liker når seitanen er relativt godt stekt.

 

Del baguettene nesten gjennom, de skal fremdeles henge sammen. Varm dem etter anvisning på pakken og la dem avkjøles ørlite til du kan ta i dem uten å brenne fingrene. Smør dem godt med veganese og fyll i så mye seitan og grønnsaker du får plass til.

Varm opp ostesausen om den er kald (jeg har ofte ostesausrester i kjøleskapet etter pizza i helgen, og da passer det ypperlig å lage slike) og hell et par ss utover fyllet. Drypp over litt Tabasco om du liker det, jeg synes det setter en digg spiss på det hele. Klem sammen og håp at du klarer å gape høyt nok. Mmmm!

 

3 Comments

 1. Nom nom! Disse skal jeg definitivt lage til helgen 🙂

  Forresten, hva var det som gjorde at mannen din bestemte seg for å bli veganer?

 2. Hei. Mannen min ble veganer over natta 2. september i år, men han hadde levd vegansk hjemme i ganske mange måneder, så det var i grunnen en ganske liten omveltning for ham. Allikevel trodde jeg aldri han skulle ta steget ut, og det var han selv klar på og, han kom ikke til å bli veganer. Men da jeg klarte å overtale ham til å se den talen som fikk meg, min mor, min bror og svigerinne til å bli veganere over natta, altså Gary Yourofsky sin tale på Youtube, ble han veganer på sekundet. Helt sprøtt, men det viser hvor stor makt den talen har. Jeg anbefaler den til alle, burde vært skolemateriale! 🙂

  Cathrine

 3. Jeg ble også veganer pga den talen! Håper det er mange flere av de som ser den, som blir veganere! Helt enig i at den burde vært skolemateriale!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.