Brød og rundstykker, Frokost, Rundstykker

Rustikke rundstykker med fersk hvitløk og soltørket tomat

Disse rundstykkene har jeg fra bloggen Mat på bordet, der de egentlig er helt plain, mens jeg tilsatte hvitløk og soltørket tomat. De ble fantastisk gode! Et must til gode supper og gryter, eller som kjapp håndmat. Eksperimenter gjerne med forskjellige tilsetninger, eller kryddere. Deigen skal heve lenge, bare sett den til heving før du legger deg så er det bare å bake ut når du står opp eller kommer hjem fra jobb. Itt’ no stress!

Ingredienser til ca. 9 rundstykker:

 • 500 gram hvetemel
 • 1/2 ts tørrgjær
 • 1-2 ts salt
 • 4 dl kaldt vann
 • 4-5 soltørkede tomater i olje, delt i småbiter
 • 4-5 feite fedd hvitløk, raspet

Fremgangsmåte:
Ha mel, salt og gjær i en bakebolle. Ha i tomater og hvitløk og rør det godt inn. Tilsett vannet og rør til en jevn deig. Ikke elte eller noe, bare rør raskt for hånd så det blir jevnt.
Pakk bollen inn i en plastpose og sett den til heving på kjøkkenbenken i 12-18 timer.

Ha mye mel på kjøkkenbenken og spa deigen over på melet. Brett sidene inn mot midten så melet fordeler seg i deigen, se video her. Gjenta til deigen føles lett og fin og ikke særlig klissete. Del deigen i 8-9 emner og form forsiktig til rundstykker. Deigen vil føles ekstremt lett og litt skjør. Den skal være sånn.

Legg rundstykkene på papirkledd stekebrett og dekk dem med et håndkle. La dem etterheve ca. en times tid, og sett dem så i kald ovn på 220 grader og stek i ca. 30 minutter.

 

Glad nissejente syntes rundstykkene var himmelske

5 Comments

 1. Elsker soltørket tomat! Og det gjør seg jo så godt i brød og på foccatia!=)

 2. mmm… di hørtes veldig gode ut. Lurer på hvilken suppe jeg må lage nå for å ha en unnskyldning for å prøve disse ut ;o)

  Ha en forsatt fin adventstid!!

 3. Disse ser helt makeløst fantastiske ut.. Soltørkede tomater OG hvitløk <3 aaah..

 4. Herregud, jeg fant nettopp ut at jeg har alle ingrediensene for å lage dette! *løpe til kjøkkenet*

 5. Det var så utrolig synd at jeg ikke tålte disse :/ Endte opp med så kraftige luftsmerter at det kjentes ut som om blindtarmen min sprakk. Så nå vet jeg at brød ikke er noe jeg tåler…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.