Brød og rundstykker, Rundstykker, Spesiell bakst

Müsli-rundstykker

Jeg er en sucker for «No knead-rundstykker» (og brødet) og lager det ofte i helgene. Disse rundstykkene er enkle og raske, om man ser bort fra den lange hevetiden (som er veldig viktig!) og de kan varieres i det uendelige! Jeg har til nå laget vanlige, focaccia, basilikum og disse med müsli. God frokost!

Ingredienser til 12 rundstykker:

  • 100 gram god müsliblanding, valgfri
  • 500 gram hvetemel
  • 4 dl vann tilsatt 2 ss lys sirup
  • 1/2 ts tørrgjær
  • Litt salt

Fremgangsmåte:
Bland sammen det tørre. Rør inn det våte og rør deigen raskt sammen. Den skal ikke eltes, men pass på at det ikke er melklumper inne i deigen, jeg har brent meg på den før. Alt må blandes veldig godt. Pakk bakebollen inn i en plastpose og sett den til heving i ca. 12 timer eller mer. Jeg pleier å sette deigen før jeg legger meg og steke rundstykker til frokost morgenen etter (i helgene).

Ferdighevet deig

Sett ovnen på 220 grader. Smør et muffinsbrett (12 hull) med litt olje eller margarin og legg ca. 2 ss deig i hvert hull. Dryss evt. med frø eller lignende, her er det bare å gjøre akkurat som man vil.
Stek rundstykkene i ca. 20-30 minutter. Avkjøl dem litt før du tar dem ut av formen og lar dem avkjøles på rist. De er ofte litt bløte i bunnen, men det forsvinner når de får hvile på rist en stund.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.