Faste oster, Pålegg

Hjemmelaget vegansk ost

Dette er en ost som både kan skjæres med ostehøvel og rives. Den minner litt om gräddost i utseende og konsistens, men har dessverre dårlig smelteevne. Den smaker godt på pizza og ostesmørbrød og lignende, men smelter altså ikke noe særlig. Men jeg kommer til å lage den igjen, den er ganske god. Man kan jo også variere smakene ved å tilsette andre kryddere.

Ingredienser: 

 • 3 dl vann
 • 2 ts agarpulver
 • 100 gram rå cashewnøtter
 • 12 gram næringsgjær
 • 3 ss sitronsaft
 • 2 ts løkpulver
 • 2 ss Tahini
 • 2 ts sennepspulver (feks. Coleman’s)
 • 1 ts havsalt
 • 1 ts hvitløkspulver

Fremgangsmåte:
Kok opp vannet i en liten gryte. Dryss over agarpulveret og visp det godt inn. La det småkoke i 3 minutter mens du hele tiden rører.
Ha de resterende ingrediensene i en food processor og hell over agarblandingen (trenger ikke å avkjøles). La maskinen gå i 2-3 minutter til alt er glatt. Hell røren i et lite beger og sett kjølig i noen timer, eller over natten.

Nå kan du bruke osten til det du vil. Du kan skjære den i skiver og rive den:

 

Du kan bruke den rå på godt brød, eller på pizza. Merk at den ikke vil smelte på pizzaen, men den gir god smak uansett, så jeg liker å ha den på.

 

 

10 Comments

 1. Takk for et kjempe flott tips 🙂

 2. Denne har jeg så lyst til å lage.. kanskje det blir et helgeprosjekt 🙂

 3. Takk for tipset!! Skal lage ostesaus i morgen og så får jeg vel teste denne også etterhvert 🙂

 4. Jeg bokmerkede dette nettstedet en stund siden på grunn av de interessante innholdet og aldri har jeg vært misfornøyd. Fortsett det gode arbeidet. .

  Julebord

 5. Tusen takk, Julebord. 🙂

 6. Spennende oppskrift! Den skal jeg prøve når jeg får tak i macadamianøtter. Jeg tåler best de.

 7. Spennende! Dette skal definitivt prøves ut, gleder meg allerede!=D

 8. Jeg lagde nøkkelost utifra denne oppskriften i dag, og det ble veldig bra.
  Brukte bare vann, agar, cashewnøtter, salt, sitron knust nellik og karve. Burde prøves!:)

 9. åh, dette virker spennende! jeg holder på å legge om til vegankost, men jeg savner ofte ost som kan høvles, jeg blir litt lei av smørekonsistens. får jeg tak i løkpulver, hvitløkspulver og sennepspulver i vanlige dagligvarer? 🙂

 10. Hvordan er den på smak? 🙂 Så veldig fristende ut! Må garantert uttestes

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.