Brød, Brød og rundstykker, Frokost, Rundstykker

Verdens beste frokostbrød

Disse er faktisk verdens beste! Oppskriften har jeg fått av en kollega, og hun er kjent for disse frokostbrødene. De heter «frokostbrød med kulturmelk», men i stedet for kulturmelk har jeg prøvd meg på en blanding av soyamelk og eplecidereddik. Dette korner seg jo og minner om kulturmelk i utseende og konsistens. Og det funker! Brødene smaker likt min kollega sine, og de er helt fantastiske!

Ingredienser:

 • 1 kg hvetemel
 • 140 gram sukker
 • 140 gram smeltet vegansk smør
 • 7 dl melk (jeg bruker soyamelk)
 • 1 ts salt
 • 1 pk gjær (fersk eller tørr)
 • *Soyamelk + eddik til pensling (ca. 2 dl melk tilsatt 1 ss eddik)

Fremgangsmåte:
Bland smør og melk og varm det opp til ca. 40 grader. Løs opp gjæren i melkeblandingen (også om det er tørrgjær) og bland inn resten av ingrediensene. Mulig du må tilsette mer mel, det måtte jeg. Bruker du maskin er det enklest å få til en jevn og fin deig. Elt den godt.

Pakk bollen inn i plast og la deigen heve i 1 time.

Del deigen i to og kjevle hver del ut til et rektangel.

Pensle 1/3 av deigen med soyamelkblandingen og brett den inn mot midten.

 

Pensle den siste delen med soyamelkblandingen og brett den over.

 

Skjær opp i passe stykker og sett dem på papirkledd bakeplate.

Etterheves i ca. 30 minutter. De er ganske flate nå, men hever mye både under etterhevingen og stekingen!

Pensle dem med soyamelkblanding og strø over valmuefrø. Stek dem på 225 grader i ca. 10 minutter.

 

7 Comments

 1. Ser utrolig gode ut! 😀 Denne oppskriften *må* jeg bare prøve ut. Takker! 🙂

 2. Wow for en delikat blogg! Er lakt-ovo-vegetar, men du få vegan-kost til å virke både tilgjengelig og tiltalende!

  🙂 Anne-Siri

 3. Jeg har nettopp laget og smakt disse frokostbrødene, og de var veldig gode. Takk for oppskriften! (:

 4. Prøvde de med grovbakst og litt mindre søtning. Jeg brukte xylitol. Synes de var helt fenomenale! Gode til suppe! Grazie!

 5. Hei:) har du mulighet å legge ut den oppskriften fra kollegaen din som ikke er vegansk??:) så kjempe gode ut:)

 6. Hildegunn Gangstad

  Dersom jeg ikke vil lage desse vegansk,hva smører jeg på før bretting?

  • Hei Hildegunn

   Opprinnelig er disse laget med kulturmelk, så da bruker du det til smøring. 🙂 Jeg har laget min egen kulturmelk av soyamelk og eddik og bruker derfor det, du bare bruker vanlig kulturmelk om du vil. Lykke til med baksten!

   Hilsen Cathrine

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.